Review Despicable Me 2 & Monsters University

Ik ben dol op animatiefilms. En sommige zijn ook echt geniaal! Zo was Despicable Me een verademing tussen alle films over dieren. En Monsters University was een van de meest fantasievolle films die ik heb gezien – ik wist wel dat die monsters ‘s nachts kwamen! Dus ik begrijp dat er een deel 2 kwam. Maar deel 2 is meestal een teleurstelling… kunnen Despicable Me 2 en Monsters University het succes van deel 1 evenaren?

Despicable Me 2
“It’s so fluffy, i’m gonna die!” Hoe vaak mensen dat nu zeggen is onvoorstelbaar. Het meest schattige meisje uit animatiefilms van de laatste jaren heeft veel losgemaakt bij kijkers. En sowieso het verhaal van een schurk die 3 kleine meisjes adopteert en door ze wordt ‘verzacht’.


Het verhaal
Deel twee gaat verder waar deel 1 is gebleven. De meisjes wonen inmiddels met veel plezier tussen Gru en de minions. Gru is niet geen schurk meer, hij probeert samen met de minions jam te maken – lukt nog niet echt. Op een dag wordt Gru gevraagd de wereld te redden…

Mijn mening
Wat een verrassing! Deel twee is minstens net zo leuk als deel één. Dezelfde humor, dezelfde ongemakkelijke Gru, de heerlijk vrolijke Minions. De uberschattige kinderen. In deel twee gaat het over liefde en avontuur, een ander verhaal dan deel 1. Maar doordat de succesfactoren van deel 1 in tact zijn gebleven, is ook deel twee een geslaagd verhaal. Voor iedereen die een fijne film zoekt voor de zondagmiddag: dit is hem.

Cijfer
8/10

Monsters University
Remember deel 1? Het duo Mike Wazowski en James P. Sullivan is een succesvol duo bij Monsters Inc. Sullivan laat alle kinderen schrikken ‘s nachts en Mike is een stoere coach. Het geschreeuw en gehuil van de kinderen zorgen voor belangrijke energiebronnen voor Monster wereld. Het einde is stiekem nog het leukst, als ze erachter komen dat als kinderen lachen, ze nog veel meer energie produceren.

Het verhaal
Mike en Sullivan waren eerst helemaal niet zo’n succesvol duo. Sterker nog, ze waren concurrenten en vijanden. Monsters University speelt zich af op de universiteit, waar zowel Sullivan als Mike (jawel!) studeren om later kinderen te kunnen laten schrikken. Mike heeft het moeilijk, iedereen vindt hem te schattig. Sullivan heeft het ook niet makkelijk, gezien de reputatie van zijn vader verwacht iedereen het beste van hem. In het begin kan het duo elkaar niet uit staan, maar al snel ontstaat er een vriendschap tussen deze totaal verschillende monstertjes.

Mijn mening
Ik lees wisselende verhalen over deze film. Het is geen Up of Wall-E, maar wel een prima vervolg op Monsters Inc. Er zit een goed verhaal in hoe de monsters met de vooroordelen leren omgaan of beter gezegd, ze proberen te bestrijden. Een origineel verhaal met een fijne dosis humor. Niet een lachfilm, maar wel een feelgood film. I like.

Cijfer
8/10

About the author

Marleen

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *