Eurosonic tips!

De muziekverslaafde Marleen zat op zaterdag 23 november midden in Parijs. Maar toch lukte het om kaartjes te bestellen voor het eerste festival van 2014: Eurosonic Noorderslag. Tijdens dit festival leer je als muziekfan de nieuwste Europese bands, de grootste beloften en talenten van komend jaar kennen. Ik zag Ben Howard en Bastille hier nog onwennig op het podium staan.

Deze Europese acts krijgen gemiddeld zo’n 45 minuten om bookers van artiestenbureau’s, programmeurs van poppodia en festivals en journalisten te overtuigen waarom zij dit jaar geboekt moeten worden. Voor de editie van 2014 verwacht ik veel van de optredens van:

Amber Run
Toen ik deze Mahoganie Session opname van Amber Run zag, wist ik dat ik deze band live wilde zien. Want als het live beter klinkt dan op album, dan belooft het wat. De liedjes van de band zijn een stuk meer poppy wanneer ze live spelen, met meer drums en meer gitaar. De nieuwe single Heaven brengt vast wel (voornamelijk) meidenharten aan het smelten. Een goed alternatief voor Kodaline, want die kennen we nu wel.
Donderdag 23:30 – 00:15 AA Kerk

Ásgeir
De Ijslandse Ásgeir won mijn hart een paar maanden terug. Hij kwam meteen als music tweet in mijn spotify lijst. Maar live heb ik hem helaas nog niet gezien. We moeten er op tijd bij zijn (want populair), maar ga het zeker proberen. En ja, slecht geprogrammeerd (zie hierboven), dus waarschijnlijk sneuvelt er wel wat…
Donderdag 00:20 – 01:00 Stadsschouwburg

Benjamin Clementine
Een liedje waarin ‘Hoop’ centraal staat en met zoveel hartstocht wordt gezongen, doet het goed bij mij. Zijn donkere stem en zijn mooie teksten maken dat ik hier wel wat tijd voor wil vrij maken.
Woensdag 22:15 – 23:00 Grand Theatre, Up
Donderdag 21:30 – 22:10 Stadsschouwburg

Daniel James
Vorig jaar werd ik op de woensdag van Eurosonic al verliefd op Dan van Bastille. Mijn vriend weet dit hoor… Dit jaar verwacht ik die vlinders bij Daniel James. Niet de knapste op het festival, maar zijn stem en muzikaliteit brengen mij nu al in een soort extase, hoewel ik maar twee nummers van hem heb gehoord. Hallelujah, kom maar op met die Noord-Ier.
Vrijdag 20:00 – 20:40 USVA

Hozier
Dit nummer van Hozier ontdekte ik een paar maanden geleden bij het lezen over beloften voor 2014. Hozier brengt gevoelige songs met verschillend gelaagde zangstem. Dit is een artiest waar je u tegen zegt. Hopelijk live ook overtuigend.
Woensdag 23:00 – 23:45 Grand Theatre, Main
Donderdag 22:00 – 22:45 AA kerk


Ik schreef al eerder over Mø. Deze Deense zangeres heeft een prachtstem en brengt goede powerpop songs uit. Ik denk dat Lorde concurrentie krijgt als Mø een beetje presteert op Eurosonic. You go girl!
Vrijdag 00:30 – 01:15 Simplon

Thomas Azier
Geboren in Nederland, maar je hoort het niet! Ja, hij woont in Berlijn, trad op met de grootsten, wist podia te verbrijzelen in Amerika. Thomas Azier weet hoe je elektronische popmuziek maakt. Een vleugje 80s, een fijne zangstem, een goede bas. En dan toch rustig, maar beweegbaar. Zou Eurosonic hem dat laatste duwtje in de rug geven om echt door te breken?
Vrijdag 23:00 – 23:40 Minerva Art Academy
Zaterdag (Noorderslag) 01:30 – 02:10 De Oosterpoort, Kleine zaal

Sam Smith
Sam Smith ken je! Say what? Ja, van Disclosure’s hit Latch. Toch niet? La La La van Naughty Boy ken je wel toch? Ook niet? Nou in ieder geval staat Sam Smith nu alleen op het podium. En guess what: het is een poppig jongetje met een dijk van een stem! Die gaat een gouden tijd tegemoet.
Woensdag 21:30 – 22:15 Grand Theatre, Main
Donderdag 00:15 – 01:00 Forum Images

George Ezra
Ik heb iets met solo mannen deze editie van Eurosonic. George Ezra is ook een artiest die ik zo graag live wil zien. Met zijn single Budapest is wachten op een top 40 hit. BBC ziet het in ieder geval al zitten. En er zijn alleen maar live versies op YouTube te vinden en die klinken toch fijn! En hoe komt zo’n stem uit zo’n jongen?
Vrijdag 20:30 – 21:00 Forum Images

En nu maar hopen dat jullie niet allemaal met die bobo-bandjes gaan voordringen en ik deze hele lijst kan vergeten… haha.

About the author

Marleen

View all posts