DIY Onderzetters

Ik word de laatste tijd een beetje moe van verjaardagen waarbij mensen zeggen: “Doe maar geld/een envelopje.” Ik begrijp dat het veeeel makkelijker is en dat je dan gelukkig zelf iets leuks kan uitzoeken, maar ik wil zo graag iets origineels geven! Dus doe ik het nu anders. Ik geef ze geld, maar maak er zelf een cadeautje bij. Meestal een heel fout cadeau die ze meteen weer kunnen weggooien, maar het gaat om het gebaar. En dat ik weer 1 tot 2 uur bezig ben geweest met iets hoofd-leeg-erigs. Wat maakte ik? Onderzetters!

Wat heb je nodig voor 2 onderzetters?
Houten wasknijpers (action)
Secondelijm (praxis)
Spuitverf (action)
Vilt (action)
Geduld (voor het plakken reken je ongeveer 1-2 uur, het verven duurt ongeveer 4 uur, want zolang moet het drogen)

Hoe pak je het aan?
Sloop de wasknijpers. Ik bedoel: haal het ijzeren verbindstukje er uit, zodat je twee delen hebt. Deze twee delen plak je over de lange kant tegen elkaar aan. Ze zitten dan precies andersom dan normaal. Ga daarmee door tot je een stuk of 15 wasknijpers hebt. Nu kun je ze tegen elkaar aan plakken. Over de lange kant of aan de knijpuiteinden. Ik heb ze over de korte kant vastgeplakt. Dit is wel lastiger, want ze hebben dan niet veel stevigheid, maar ze worden wat kleiner. Voor een onderzetter over de lange kant heb je er minstens 15 nodig voor 1. Voor deze heb je er 5 of 7 nodig.

Houd ze stevig aangedrukt en wacht. Als hij helemaal gedroogd is en wanneer je het oppakt, hij niet meteen weer instort (raad wie dat had), plak je eventueel een stukje vilt aan de onderkant, zodat hij ook op gelakte tafels kan liggen.

Daarna leg je de onderzetter buiten op een paar kranten. Vervolgens spuit je ze met de spuitverf. Zorg dat je op voldoende afstand spuit, zodat je de onderzetters niet aan de krant blijven vastplakken. Als het na een uur of twee gedroogd is, doe je de zijkanten. De onderkanten hoeven niet.

Goed drogen en tadaa! Ik zette op de onderzetters 2 kopjes (action) waar ik grappige teksten op schreef met een permanente stift (action). Zoals: “There’s a chance this is vodka” en “I just woke up and i’m already Awesome”.

Meer leuke ideeën? Ik heb deze DIY van Pinterest. Een soortgelijke DIY zag ik later (ook de grote variant en een grappige ster!) op de hele leuke blog van Miss Murphy stond. Kijk voor meer leuke ideeën met wasknijpers hier >

About the author

Marleen

View all posts