Recept Cannelloni

Ik ben dol op Italiaans eten. Vooral met rode pastasauzen en veel kaas. Maar dat is natuurlijk niet altijd even gezond. Toch wil ik dit makkelijke recept Cannelloni met jullie delen. Je hebt slechts 5 ingredienten nodig, ik koos voor de simpele variant, maar je kunt het altijd zo gezond, duurzaam, uitgebreid en ingewikkeld maken als je zelf wilt.

Ingrediënten
gedroogde lasagnebladen (of maak ze zelf)
300 gram verse spinazie
ricotta (250 gram)
mozzarella
tomatensaus

IMG_2122

Nodig
Koekenpan
Steelpannetje
Ovenschaal
Oven
Grote zeef
Bakje/schaaltje om in te mengen

Het recept
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pan kokend water op en doe er een beetje zout in. Stuk voor stuk laat je de lasagnebladen hier even in koken – niet tegelijk, want dan plaken ze). Haal ze er uit als ze makkelijk op te rollen zijn. Meestal duurt dit zo’n 3 a 4 minuten. Leg ze goed los van elkaar op een snijplank.

Ondertussen zet je een koekenpan op waar je in wat olie de spinazie bakt, todat deze geslonken is. Vervolgens stop je de spinazie in een grote zeef of vergiet en drukt ze aan met een spatel. Net zolang tot het meeste vocht uit de spinazie eruit gedrukt is. Doe het daarna in een schaaltje en stop de ricotta erbij. Met een vork meng je het goed door elkaar. Breng op smaak met peper en een snufje zout.
IMG_2123

Vet een ovenschaal in (ik maakte zes rolletjes, dan heb je aan een kleine schaal voldoende). Doe een flinke schep van het spinazie-ricotta op de lasagnebladen en rol ze voorzichtig op. Leg het rolletje op de schaal. Vervolg met de andere rolletjes. Ik had er zes gemaakt en dat is wel veel voor twee personen.

IMG_2128

IMG_2131

Schenk nu de tomatensaus erbij. Kies voor een lekkere kruidige pastasaus, die niet te dun is. De rolletjes hoeven niet onder de saus te komen, maar zorg wel dat alle bladen goed vochtig zijn van de saus. Anders drogen ze uit. Vervolgens leg je de mozzarella erover en doe er nog wat peper en zout over. 35 minuten in de oven – bij ons waren ze na 30 minuten al heel mooi, kijk wanneer de mozzarella mooi goudbruin is en haal ze er uit. Smullen maar!

IMG_2132

IMG_2137

 

 

About the author

Marleen

View all posts