Oh jammie, wat heb ik weer heerlijk gegeten de afgelopen tijd! Eigenlijk zonde dat ik dit niet zo vaak deel op mijn blog. Dit ‘hartig taartje met een frisse bite’ moeten jullie ook eens maken! Makkelijk, simpel en zoveel variaties mogelijk, poeh!
Ingrediënten voor 6 stuks (dit is nogal machtig trouwens :P)
Nodig
Oven
Bakplaat
Koekenpan
Bakpapier
Het recept
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op een bakplaat. Leg de plakjes croissantdeeg of bladerdeeg klaar om te ontdooien (uiteraard wel los van elkaar). Als ze voldoende ontdooit zijn, vouw dan de vier randjes omhoog, zodat ze allemaal iets omhoog staan en je een soort bakje hebt.
Snijd de kip in kleine blokjes en bak het gaar. Kook de broccoli. Bak als de kip gaar is, kort de (eveneens in kleine blokjes gesneden) paprika en champignons mee.
In een bakje meng je de slasaus met de mayonaise (of gebruik yofresh, maar die was bij ons op) met peper, zout, knoflook en eventueel wat dille of andere kruiden. Dan kan de groenten en kip erbij, goed roeren en gooi er dan nog een handje vol geraspte kaas bij.
Als alles goed geroerd is, kan je het mengsel voorzichtig op het bladerdeeg scheppen. Wij hadden een mengsel met alleen champignons en een met broccoli en paprika. Maak je geen zorgen dat het sausje boven de randjes uitkomt, dat komt vanzelf goed in de oven. Voor de liefhebber nog wat kaas er boven op.
20 minuten in de oven en smullen maar!