Recept Ovenschaal meets Lasagne

Eigenlijk wilde ik een ovenschotel maken, maar ik heb bijna nooit aardappelen in huis. Nu dus wel, maar van die voorverpakte zooi wat na 1 dag al over datum was. Dus dan maar pasta er tussen in plaats van aardappel, maar verrassing: dat was ook erg lekker!

Ingrediƫnten voor 2/3 personen
300 gram rundergehakt
1 potje rode pesto
3 tomaten
1 courgette
300 ml kookroom
geraspte kaas
lasagne bladeren
peper
zout
tomatenpoeder/paprikapoeder

DSC_0906

Het recept

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in. Bak in een pan het gehakt rul. Doe er een beetje peper, zout en tomatenpoeder bij en breng het op smaak.

Snijd ondertussen de tomaten en courgette in plakjes Vervolgens mag de pesto door het gehakt geroerd worden. Wij deden een heel potje, maar voor een subtielere smaakbelevenis houd je het bij 2/3 potje. Zorg dat het goed mengt met het gehakt, want anders wordt de pesto meer olie dan pesto.

DSC_0907

Het gehaktmengsel mag onderop de ovenschaal. Vervolgens leg je er een laagje lasagne bladeren op. Maak de lasagne bladeren vochtig met wat kookroom of pesto. Ze moeten wel wat vochtig zijn, anders branden ze aan in de oven. Daar bovenop komen de tomatenschijfjes. Ook hierop leg je lasagne bladeren. Als laatste komen de courgette plakjes. Als laatste giet je de overgebleven kookroom (zo’n 250 ml) over de lasagne. Goed over de (bovenste) bladeren en de courgette schijfjes.

DSC_0916

Verdeel geraspte kaas over de schotel en zet deze voor 45 minuten in de oven. Je kunt er ook voor kiezen om de geraspte kaas pas na 25 minuten oventijd over de schotel te doen. Dit als je van zachte kaas houdt. Na 45 minuten controleren of de pastabladeren goed gaar zijn (dan moeten ze zacht en beweegbaar zijn). Als ze nog wat hard zijn kan je ze nog wat vochtig maken en nog een tiental minuutjes in de oven zetten.

Ik vond het een verrassend gerecht. De pesto was helemaal niet zo overheersend als het nu lijkt. Het was een goede smaakcombinatie met de sappige tomaten en de met kaas belegde courgetteschijfjes. Voor herhaling vatbaar!

Eet smakelijk!

DSC_0923 copy

About the author

Marleen

View all posts